Rut

Rut

Rut är Klaras granne. Inte en sådan där liten och söt gumma som man läser om i sagorna, utan en stor och kraftig, grådaskig tant, som dessutom är ganska bestämd av sig.

Tidigare, innan Bella flyttade in i området och började i Klaras klass, var Rut Klaras bästa vän. Kanske till och med hennes enda vän.

Rut är gammal och har bott i grannhuset så länge Klara minns. Hennes man Bertil dog för många år sedan. Rut pratar sällan om honom, så sällan att nästan ingen längre vet att hon har varit gift.

Rut pratar lite underligt. Hon använder massor av ordspråk och uttryck, som Klara aldrig hört förut. Fast Klara gillar att snappa upp dessa uttryck.

”Du pratar som en gammal tant”, säger Bella ibland till Klara.

Ruts favorittidning är Sett och Skett, där man kan läsa om kändisar. Rut gillar nämligen skvaller. Men det kanske inte är så konstigt när hon mest är ensam och har tråkigt hela dagarna! Tur att Klara kommer och hälsar på ibland! Ofta har Rut bakat. Inte kanelbullar, utan sådana där släta med mycket kardemumma i och sockerpärlor ovanpå. Ja, bullarna är faktiskt så goda att Klara lyckas tvinga i sig otäckt beskt kaffe, bara för att få smaka dem!

Vill du veta vilka uttryck Rut använder? Klicka här!

Vill du baka Ruts bullar? Klicka här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s